Mondriaan-drama: slachtoffer werd minutenlang opgewacht

Foto: Track'88
Gepubliceerd op 15/07/2024 om 17:07
Laatst bewerkt op 23/07/2024 om 09:42

De vrouw die in voorarrest zit voor de moord op een verpleegkundig specialiste van ggz-instelling Mondriaan in Heerlen, heeft haar slachtoffer minutenlang opgewacht voordat zij toesloeg. Beelden hiervan zijn gemaakt door beveiligingscamera’s. Dat blijkt uit informatie uit het rechercheonderzoek in handen van ZO-NWS. 

Het Openbaar Ministerie heeft de Brunssumse verdachte M.K. moord ten laste gelegd, wat inhoudt dat zij tevoren een plan zou hebben gehad om de medewerkster van Mondriaan te gaan neersteken. De door bewakingscamera’s gemaakte beelden in de kantine van Mondriaan ondersteunen dat scenario. Daarop is namelijk te zien dat de verdachte het latere slachtoffer minutenlang aan het opwachten was.  

Kort hierna stak de geboren Brunssumse op die bewuste maandag 15 april de verpleegkundig specialiste buiten op het terrein van Mondriaan neer. De vrouw overleed ruim een week later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. 

Advocaat Maurice Sprenkels van de verdachte wil op dit moment niks zeggen wat betreft zijn visie op het onderzoek. "Dat komt later, tijdens de inhoudelijke behandeling voor de rechtbank.” 

In deze zaak is op 23 juli de eerste pro-formazitting bij de rechtbank in Maastricht.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties