Gebiedsontzegging rond treinstation Landgraaf om overlast aan te pakken

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 10/06/2024 om 13:15
Laatst bewerkt op 10/06/2024 om 16:32

Burgemeester Richard de Boer van de gemeente Landgraaf heeft politie en boa's meer mogelijkheden gegeven om eventuele jeugdoverlast bij het plaatselijke treinstation in de kiem te smoren. Jongeren die overlast veroorzaken kunnen vanaf nu ook een gebiedsontzegging opgelegd krijgen.

De gemeente Landgraaf heeft eerder al zeven gebieden aangewezen waar agenten en boa's deze bevoegdheid hebben. Op die locaties blijkt deze aanpak goed te werken. De laatste tijd komen er vanuit het stationsgebied meer meldingen binnen van overlast, zoals baldadigheid en het in grote groepen rondhangen in of bij het station. Ook worden reizigers en passanten regelmatig lastiggevallen en geïntimideerd.

Burgemeester De Boer benadrukt in een brief aan de gemeenteraad dat het niet alleen gaat om jongeren uit Landgraaf, maar ook om jeugdigen uit Kerkrade en Heerlen. De afgelopen maanden werd in rond het treinstation in Landgraaf al extra gecontroleerd.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties