Sloop flat Kerkrade vordert gestaag

foto: Peter Trompetter
Gepubliceerd op 7/06/2024 om 10:15
Laatst bewerkt op 7/06/2024 om 15:49

De sloop van één van de flats aan de Mgr. van Gilsstraat in Kerkrade vordert gestaag. De machines van het sloopbedrijf uit Zeeland maken korte metten met het tien verdiepingen hoge flatgebouw.

Als alles volgens plan verloopt gaat het laatste deel van de flat maandagmiddag tegen de vlakte. Vervolgens wordt het terrein bouwrijp gemaakt. De sloop maakt deel uit van de metamorfose van het Rolduckerveld. In de wijk staan vier beeld bepalende flats  uit de jaren zestig, Zij worden één voor één gesloopt. De kerk in de wijk moest eerder al plaatsmaken voor nieuwe woningen.

In totaal komen in Rolduckerveld 450 nieuwe woningen. De opknapbeurt van de Kerkraadse wijk dient ook te leiden tot vermindering van de criminaliteit in de achterstandswijk. 

foto: Peter Trompetter

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties