Kinderkledingbeurs mag in Brunssum blijven

Gepubliceerd op 1/12/2021 om 10:42
Laatst bewerkt op 1/12/2021 om 11:17

De PvdA Brunssum vroeg dinsdag om opheldering over het mogelijke vertrek uit Brunssum van de Stichting Kinderkledingbeurs. Volgens wethouder Jo Mertens is een vertrek niet nodig en ligt er zelfs een huurovereenkomst klaar voor de stichting.

De Stichting Kinderkledingbeurs Brunssum moest ruim baan maken voor de peuter- en kleutergroepen van Adelante uit Valkenburg. Die werd na de overstroming ondergebracht in het voormalig schoolgebouw aan de De Gasperistraat.

Door de korte tijdsspanne die de stichting had om het gebouw te verlaten was er geen ruimte om over een mogelijke alternatieve locatie te praten. Volgens de verantwoordelijk wethouder had de gemeente Brunssum diverse opties voorgesteld. Hiervoor lag zelfs een huurovereenkomst klaar om te ondertekenen. De Stichting had zelf ook aangegeven naar een nieuw onderkomen te zoeken, eventueel buiten Brunssum.

De PvdA vindt dat het college actiever moet zijn om de goed lopende stichting met veel vrijwillers te faciliteren en daarmee voor Brunssum te behouden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties