VIDEO: Uitslaande brand Havikweg Landgraaf

Gepubliceerd op 22/03/2021 om 15:25
Laatst bewerkt op 25/03/2021 om 17:53

Op de Havikweg in Landgraaf heeft maandagmiddag een flinke uitslaande brand gewoed. Om ongeveer 15.15 uur is brand ontstaan in een loods.

De rookontwikkelingen waren van grote afstand zichtbaar. Verschillende ambulances en brandweervoertuigen werden opgeroepen. Ook een traumahelikopter werd ingezet. Rond 16.10 uur was het vuur onder controle, meldde de brandweer aan onze verslaggever ter plaatse.

Op het moment dat de brand door de opslagplaats woedde waren meerdere mensen aanwezig in het pand. Vijf van hen zijn nagekeken in een ambulance, omdat zij roet hadden ingeademd. Eén persoon is overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer heeft metingen verricht en heeft daarop besloten een aantal bedrijfspanden te laten ontruimen op het industrieterrein.

Het brandende pand betrof een opslagplaats met buitenlandse eigenaren. De politie liet weten dat ze nog niet in kaart hebben wat er precies opgeslagen lag. "De communicatie met de eigenaren verloopt stroef", zegt een politieagent.

Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties