Nieuwe vergunningaanvraag nodig voor zorgboerderij

Gepubliceerd op 17/03/2021 om 10:46
Laatst bewerkt op 17/03/2021 om 11:01

Voor het realiseren van een zorgboerderij in het grensgebied in Schinveld moet initiatiefnemer René van Leeuwen een nieuwe vergunningaanvraag indienen. Dat bleek dinsdag tijdens de raadsvergadering.

De nieuwe aanvraag is noodzakelijk nu de plannen worden aangepast. Zo wordt onder andere het gebouw verkleind. Bij een nieuwe vergunningaanvraag kunnen belanghebbenden eventueel opnieuw bezwaren indienen. Vandaar dat een nieuwe aanvraag noodzakelijk is. De wethouder laat weten dat de onderzoeken die gedaan zijn in de nieuwe aanvraag meegenomen worden.

De Geleense therapeut is al jaren bezig met plannen om een zorgboerderij te realiseren aan de Heringsbosch. De voormalige gemeente Onderbanken gaf al mondeling groen licht voor het plan. Echter de gemeente Beekdaelen heeft zo zijn bedenkingen en vond vooral het gebouw te groot in het buitengebied. 

Ook omwonenden zijn niet blij met de plannen. Zij vrezen voor hun privacy, hun vrije uitzicht en aantasting van het groen.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties