Nieuwe routesysteem voor wandelroutes

foto: Sjoelplaats
Gepubliceerd op 27/02/2024 om 14:42
Laatst bewerkt op 27/02/2024 om 15:20

De gekleurde paaltjes die nu nog in diverse Zuid-Limburgse gemeenten de verschillende wandelroutes aangeven gaan binnenkort verdwijnen. Er komt een zogenaamd knooppunten systeem voor in de plaats.

Door diverse knooppunten aan elkaar te koppelen kunnen wandelaars gemakkelijk zelf een route uitstippelen. Momenteel is er al een vergelijkbaar systeem voor fietsroutes door de euregio. Het zogenaamde "Knopen Lopen" moet het toerisme in Zuid-Limburg stimuleren en zorgen dat wandelaars ook digitaal hun weg vinden.

Via bijeenkomsten in de zestien Zuid-Limburgse gemeenten werden onder meer inwoners, wandel- en fietsverenigingen, natuurorganisaties en belangengroepen betrokken bij het nieuwe routesysteem. Later dit jaar worden de paaltjes langs 1500 kilometer wandelroute vervangen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties