Nieuwe koper voor oude ziekenhuis Brunssum, sloop na de zomer

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 23/07/2021 om 11:43
Laatst bewerkt op 23/07/2021 om 15:40

SMH Groep, eigenaar van het verpauperde oude ziekenhuis in Brunssum, heeft een nieuwe koper gevonden. Hiermee is een optie tot koop afgesloten. Dat bevestigt de gemeente Brunssum vrijdag na vragen van ZO-NWS.

"De huidige eigenaar gaat het restant van het gebouw (hetgeen nog gesloopt dient te worden) helemaal dichtmaken en er een aantal blokken voor plaatsen zodat onbevoegden de ruimten niet meer kunnen betreden", legt een gemeentewoordvoerster verder uit. "Na de vakantieperiode moet het restant zo snel als mogelijk gesloopt worden, zo is afgesproken."

De eigenaar heeft met een partij een optie tot koop afgesloten. Welke partij dat is en wat die met het terrein gaat doen, is niet bekendgemaakt. Deze optie tot koop expireert over een half jaar.

De restanten van het voormalige ziekenhuis zijn al jaren een doorn in het oog van de gemeente en de buurtbewoners. Er hangt veel jeugd in en rond het gebouw rond en dat zorgt regelmatig voor gevaarlijke situaties en overlast. Ook is er een aantal keren brand gesticht.

De gemeenteraad van Brunssum wijzigde in 2019 het bestemmingsplan waarbij het terrein van het voormalige ziekenhuis een aantal beperkingen kreeg. Hiermee wilde de gemeente voorkomen dat zich in het voormalige ziekenhuis nog een keer een asielzoekerscentrum kon vestigen. Ook zelfstandige horeca en een zelfstandige woonfunctie waren volgens de gemeenteraad niet passend op deze plaats.

Eigenaar SMH Groep bv was het niet eens met deze bestemming en stapte naar de Raad van State. Die stelde de gemeente in het gelijk.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties