Nieuwe editie Zomerfestival Voerendaal staat voor de deur

Foto: © Nick Heunen
Gepubliceerd op 30/05/2024 om 09:33
Laatst bewerkt op 30/05/2024 om 10:28

Een nieuwe editie van het Zomerfestival Voerendaal staat voor de deur. Cultureel Voerendaal laat van 7 tot en met 16 juni zien wat er te proeven, te luisteren, te zien en te voelen is.

Deze editie bestaat uit maar liefst 36 evenementen, daarbij zijn ook enkele activiteiten in de gemeente Simpelveld gerekend.

Tien dagen lang vinden op verschillende plaatsen evenementen plaats. Denk daarbij aan concerten, wandelingen, wisselende locaties, heel veel verenigingen, kunst, lezingen en films. Maar ook muziek, lekker eten en drinken, poëzie, toneel, de fair en een educatieproject voor de jeugd.

De opening van het festival op 7 juni is deze keer geen concert maar een theatervoorstelling. Het bijzondere aan de voorstelling Sterk! is dat deze verdeeld is over vier locaties. Tussendoor moet er dus gewandeld worden of kan er gebruik gemaakt worden van de bus. Vertrek is om 19.00 uur vanaf het station in Voerendaal.

Een vernissage van de expositie van de in Voerendaal werkzame en normaal gesproken nationaal en internationaal opererende kunstenaar Hans Keuls is op donderdag 13 juni te bewonderen in de ‘schuilkerk’ van kasteel Puth. In de Laurentiuskerk krijgen bezoekers op vrijdag 14 juni te maken met Afrikaanse sferen door de koorversie ‘Africa’ van Toto dat door maar liefst zeven koren uit de gemeente Voerendaal wordt uitgevoerd.

De organisatie heeft nog veel meer in petto. Het volledige programma is te vinden op zomerfestivalvoerendaal.nl

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties