Nieuwe commissaris Rd4 is voormalig treinschoonmaker

foto: Rd4
Gepubliceerd op 12/07/2022 om 16:23
Laatst bewerkt op 12/07/2022 om 16:26

Afvalbedrijf Rd4 krijgt een opmerkelijk nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Het gaat om Tim Edwards. Hij heeft 40 jaar ervaring als treinschoonmaker en heeft daarnaast bestuurservaring opgedaan in de vakbond en bij een pensioenfonds.

Dat meldt 1Limburg. 

Hij is voorgedragen door het gemeentebestuur van Heerlen. Wethouder Casper Gelderblom (PvdA/GroenLinks) zegt echt enthousiast te zijn over Edwards.

“Vaak komen commissarissen uit een gesloten circuit. Maar ik wilde het anders aanpakken. Dit is een voorbeeld van hoe het ook kan. Een bescheiden bijdrage aan een andere bestuurscultuur”, aldus Gelderblom.

Volgens de wethouder is zijn waardevolle praktijkervaring als treinschoonmaker met daarnaast de jarenlange ervaring als bestuurder een gouden combinatie voor een functie als commissaris bij Rd4.

Edwards neemt in de Raad van Commissarissen van het afvalbedrijf namens Heerlen de plaats in die is ontstaan door het vertrek van oud-wethouder Fred Gillissen.

Rd4 verzorgt voor Heerlen en negen andere Zuid-Limburgse gemeenten de inzameling en verwerking van afval en grondstoffen.
 

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties