Nieuwe carnavalsposter van hand van Ramona Nieuwenhuizen

Foto: X Provincie Limburg
Gepubliceerd op 22/01/2024 om 16:02
Laatst bewerkt op 22/01/2024 om 17:15

Ramona Nieuwenhuizen heeft de Limburgse carnavalsposter gemaakt. Maandagmiddag werd deze op het Provinciehuis in Maastricht gepresenteerd. 

Gouverneur Emile Roemer deed dat samen met de kunstenares, voorzitter Luc Overhof van de Sjeng Kraft Kompenei en communicatiemanager Rob van Lee van De Limburger. 

Van Nieuwenhuizen is afkomstig uit Tegelen en brengt digitale schildertechnieken en fotografie samen tot prachtige portretten geïnspireerd op de Hollandse Meesters. Met deze bijzondere combinatie van moderne technieken worden alle lagen in verschillende scherptes, kleurenintensiteiten en belichting over elkaar opgebouwd, waardoor het werk een unieke diepte krijgt.

Het kunstwerk is gedrukt op leertextuur en afgewerkt met (blad)gouden details. De poster wordt jaarlijks uitgegeven om de carnaval in Limburg te promoten. De carnavalsposter is een gezamenlijk initiatief van de Sjeng Kraft Kompenei, de Provincie Limburg en dagblad De Limburger.

De gratis poster is vanaf 23 januari verkrijgbaar op diverse afhaalpunten van de krant en op het gouvernement. In totaal worden 75.000 exemplaren gedrukt om carnaval in Limburg te promoten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties