Nieuwbouw hoek Raadhuisstraat-Dorpstraat van start

foto: gemeente Brunssum
Gepubliceerd op 21/05/2024 om 09:54
Laatst bewerkt op 21/05/2024 om 10:11

Aan de Raadhuisstraat in Brunssum is onlangs gestart met de bouw van woningen en appartementen. Die komen op de plek waar voorheen de Brunnahal en de school stonden.

Het terrein ligt al sinds 2017 braak. Wonen Limburg gaat er 22 woningen en 30 appartementen realiseren. Het bouwrijp maken is een behoorlijke klus vanwege de hoogteverschillen in het terrein.

Wethouder Jaimy van Dijk en bestuurder Rufa Lieben van Wonen Limburg Accent gaven het startsein voor het nieuwbouwproject. "In Brunssum wordt op verschillende locaties gewerkt aan meer woningen. In totaal hebben we zo’n  405 nieuwe woningen op het programma staan", zegt de wethouder. "Daarmee geven we invulling aan het coalitieakkoord waarin we hebben gezegd dat er fors meer woningen bij moeten voor verschillende doelgroepen".

Vorig jaar gaf de gemeente groen licht voor de wijziging van het bestemmingsplan. In januari volgend jaar wordt begonnen met de bouw van de woningen. Eind 2026 zou het klaar moeten zijn. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties