Nieuw verkeersplan voor Bekkerveld: geen rechtszaak tegen gemeente

Gepubliceerd op 4/03/2024 om 09:53
Laatst bewerkt op 4/03/2024 om 10:36

Na vijf jaar ligt er dan toch een verkeersplan voor de Heerlense wijk Bekkerveld op tafel. Door het nieuwe plan ziet de buurt af van een rechtszaak tegen te gemeente Heerlen.

Vooral bij het kindcentrum Bekkerveld is de verkeerschaos groot. Van maandag tot en met vrijdag worden dagelijks zo'n 800 kinderen naar de twee basisscholen en peuterspeelzaal gebracht die in het kindcentrum zijn ondergebracht. Dat zorgt regelmatig voor opstoppingen tot op de Benzenraderweg en de Akerstraat. 

Door het plaatsen van groenvoorzieningen moet er een einde komen aan het parkeren op de stoepen. Ook worden er volgens dagblad De Limburger diverse maatregelen getroffen waardoor de veiligheid voor fietsers en voetgangers wordt verbeterd. Door maatwerk kunnen parkeerplaatsen voor buurtbewoners behouden blijven. De buurt dreigde eerder nog naar de rechter te stappen omdat in eerdere plannen van de gemeente Heerlen de verkeersdrukte voor enkele straten onverantwoord groot zou worden.

De werkzaamheden gaan in april van start en zullen nog voor de zomer afgerond zijn. Op deze manier wordt voorkomen dat het een chaos wordt tijdens het inmiddels uitverkochte meerdaagse festival ParkCity Live.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties