Nieuw gedenkbomenbos aangeplant in Heerlen

foto © ZO-NWS | Gemeente Heerlen
Gepubliceerd op 23/11/2022 om 10:11
Laatst bewerkt op 23/11/2022 om 10:48

In Heerlen is afgelopen weekend een nieuw gedenkbomenbos aangeplant. In totaal zijn op het perceel aan de Govert Flinckstraat 85 bomen geplaatst.

De bomen die geplant werden zijn geadopteerd om bijvoorbeeld een huwelijk, geboorte of overlijden te gedenken. De Heerlenaren die zorgdragen voor een boom,  waren zelf met de schop aan de slag gegaan om de boom in de grond te plaatsen.

Bijzonder is dat de bomen een alternatieve versie vormen voor de astrologische horoscoop. De 39 verschillende soorten bomen zijn geplant rondom een cirkelvormige open plek. Elke boomsoort staat volgens de Keltische bomenhoroscoop voor een periode en heeft bepaalde karaktereigenschappen. 

Op het perceel kunnen nog 30 bomen geplant worden. Aanmelden hiervoor kan via gedenkbomenbos@heerlen.nl

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties