Niet alle maskers meer toegestaan in Duitsland

Gepubliceerd op 22/01/2021 om 17:02
Laatst bewerkt op 22/01/2021 om 17:26

Vanaf maandag zijn niet meer alle maskers toegestaan in Duitsland. Dit is het gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen die Duitsland heeft ingevoerd.

Wie in Duitsland gaat winkelen, tanken of gebruik maakt van het openbaar vervoer moet er rekening mee houden dat alleen nog medische maskers of maskers van het type KN95/N95 of FFP2 toegestaan zijn.

Zelfgemaakte maskers van stof, herbruikbare maskers, sjaals of faceshields als mondbedekking zijn niet meer toegestaan. Dit omdat die maskers tegen de mutaties van het coronavirus niet voldoende bescherming bieden. Ook wordt er nadrukkelijk op gewezen om de maskers op de juiste manier te dragen.

Kinderen die jonger zijn dan 14 jaar mogen wel gewoon gebruik blijven maken van de niet medische maskers. Kinderen die niet naar school gaan hoeven helemaal geen masker te dragen.

Wie zich niet aan deze regels houdt loopt het risico op een boete die varieert van 50 tot 250 euro. Deze laatste boete geldt voor het niet dragen van het juiste masker in bus en trein.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties