Nederweert geeft 50.000 euro aan OLS in Beekdaelen

foto: Jan Smeets
Gepubliceerd op 18/01/2024 om 15:30
Laatst bewerkt op 18/01/2024 om 16:07

De gemeente Nederweert geeft de organisatie van het OLS in Beekdaelen een subsidie van 50.000 euro. 

Aanvankelijk zou het grootste Limburgse schuttersfeest in Nederweert gehouden worden. Daarom had die gemeente 100.000 euro vrijgemaakt voor de organisatie van het OLS. Door omstandigheden moest schutterij St. Antonius het evenement teruggegeven aan de federatie. Nederweert besloot daarom de verenigingen in Beekdaelen te ondersteunen met de helft van het aanvankelijke bedrag.

Negen schutterijen uit Amstenrade, Doenrade, Merkelbeek, Oirsbeek, Schimmert, Vaesrade, Sweikhuizen, Puth en Schinnen hebben zich hierop samengepakt om de organisatie op zich te nemen. Op dit moment worden stichtingsbestuur en werkgroepen samengesteld.

Ger Koopmans is onlangs benoemd tot voorzitter van het stichtingsbestuur dat in juli het OLS in Beekdaelen organiseert. Koopmans is zeer vertrouwd met het evenement. Hij was bijna 10 jaar president van de OLS Federatie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties