Namen gefusilleerde mijnwerkers op plaquette

Gepubliceerd op 28/04/2022 om 10:09
Laatst bewerkt op 28/04/2022 om 14:21

De namen van drie gefusilleerde mijnwerkers worden toegevoegd aan de namengalerij bij de gedachteniskapel in Terwinselen. Komende dinsdag worden hun namen onthuld.

Reinier Savelsberg, Meinardus Tempelaars en Servaas Toussaint werden tijdens de April-Mei staking in 1943 door de Duitse bezetter doodgeschoten. Dat gebeurde tijdens een massale staking van mijnwerkers in onze regio. De Zuid-Limburgse mijnwerkersstaking wordt gezien is één van de grootste verzetsdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Naast de gedachteniskapel voor mijnwerkers in Terwinselen staan de namen van alle mijnwerkers die tijdens hun werk zijn omgekomen. Daar worden nu de namen van de drie doodgeschoten mijnwerkers aan toegevoegd.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties