Naam van Van der Linden op Kremlin-lijst

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 15/09/2022 om 13:52
Laatst bewerkt op 15/09/2022 om 14:41

De naam René van der Linden uit Nuth is opgedoken op een lijst van contacten van een Russische spion. Het gaat volgens spion Valery Levitsky om een lijst met 'pro-Russische politici'

De gelekte documenten werden woensdag gepubliceerd door Dossier Center, een website van de Russische dissident Mikhail Chodorkovsky, in het artikel 'Kremlinlegioen in de Europese Raad'.

Aan 1Limburg laat de oud-staatssecretaris en voormalig Raad van Europa-voorzitter weten geen idee te hebben hoe hij op de lijst terecht is gekomen. Dat er contact was tussen de Russische regering en de Limburgse CDA'er is bevestigt Van der Linden. Als voorzitter van het parlement van de Raad van Europa was er contact met alle 46 deelnemende landen en Rusland was daar één van. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties