Motie van wantrouwen tegen wethouder Ruud Braun

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 23/04/2021 om 10:32
Laatst bewerkt op 23/04/2021 om 10:34

Voerendaal Actief heeft een motie van wantrouwen ingediend tegen wethouder Ruud Braun. Dat gebeurde donderdagavond aan het einde van een lange raadsvergadering.

De partij was het niet eens met de manier waarop de wethouder van financiën invulling gaf aan de motie culturele infrastructuur.

Pas laat tijdens de vergadering werd een motie over de verdeling van de rijksmiddelen voor de culturele infrastructuur toegevoegd aan de agenda. Wethouder Ruud Braun moest daarom op het laatste moment opgetrommeld worden om de gang van zaken toe te lichten.

Fractievoorzitter Raimond Franssen van Voerendaal Actief vond dat de raad vooraf en volledig geïnformeerd moest worden over de verdeling van het geld dat het rijk vanwege de coronacrisis beschikbaar heeft gesteld. De wethouder wilde een onafhankelijke commissie laten beoordelen welke instanties geld krijgen en dit tijdens de voorjaarsrapportage verantwoorden.

Volgens Voerendaal Actief is het niet voor het eerst dat wethouder de raad niet goed informeert en daarmee ter zijde schuift. Ook een voorstel van Coen Faessen (AGB) om de motie aan te houden en de wethouder eerst schriftelijk vragen te laten beantwoorden vond geen gehoor bij de raad.

Uiteindelijk werd de motie van tafel geveegd met vier tegen tien. Alleen Voerendaal Actief en AGB stemden voor.

Advertenties