Moordzaak Sven Prins: sleutelfiguur Hassan K. komt niet opdagen bij verhoor

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 9/11/2022 om 09:23
Laatst bewerkt op 9/11/2022 om 09:44

Hassan 'Orhan' K., die op 3 november gehoord zou worden bij het gerechtshof als mogelijke betrokkene bij de moord op Sven Prins (30) uit Brunssum, is hier echter niet verschenen. Dat bevestigt Serge Weening, advocaat van verdachte Jurandy T., tegenover ZO-NWS.

"Wij zijn hierover op de hoogte gebracht door het gerechtshof in Den Bosch", legt Weening verder uit. De moordzaak-Sven Prins loopt al geruime tijd in hoger beroep. De Belgische Turk K. verbleef enige tijd op een onbekende plaats in Turkije en was daardoor onvindbaar, maar had toegezegd toch naar Nederland te komen om gehoord te kunnen worden. Dat is dus echter niet gebeurd. 

Sven Prins werd op 25 september 2015 midden op straat doodgeschoten in Brunssum. Een jaar later werd het drietal Xionel B., Sergio K. en Jurandy T. aangehouden op verdenking van deze moord. Tijdens dit onderzoek werd onder andere ook een undercoveragent ingezet. Jurandy T. kreeg begin 2018 levenslang aan zijn broek. 

Zijn kompanen Xionel en Sergio werden allebei veroordeeld tot dertig jaar cel. Het trio ging tegen die straffen in appel bij het gerechtshof. Tijdens dat hoger beroep kreeg de zaak een bizarre wending. Jurandy verklaarde namelijk plots dat Sergio K. helemaal niet aanwezig was geweest tijdens de liquidatie. De schoonmoeder van laatstgenoemde schreeuwde de naam van de bovengenoemde Hassan K. door de zittingzaal als derde betrokkene bij de moord op Prins.

Terwijl Sergio K. op vrije voeten werd gesteld, besloot het gerechtshof in november vorig jaar dat onder andere de bovengenoemde Hassan K. gehoord moest worden. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat er in het verleden telefonisch contact is geweest tussen Hassan K. en verdachte Xionel. Volgens strafpleiter Serge Weening zal deze zaak bij het gerechtshof verder gaan in februari 2023, zo is hem door het hof medegedeeld.

Yehudi Moszkowicz, raadsman van Hassan K., wilde niet ingaan op vragen waarom zijn cliënt niet is verschenen bij het verhoor door de rechter-commissaris. "Ik doe geen mededelingen over dit onderwerp." 
 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties