Moordzaak Sven Prins: 'onvindbaar' sleutelfiguur Hassan K. gehoord in november

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 19/08/2022 om 11:27
Laatst bewerkt op 19/08/2022 om 11:44

De Belgische Turk Hassan 'Orhan' K. zal in november dit jaar gehoord gaan worden als mogelijke betrokkene bij de moord op Sven Prins (30) uit Brunssum. Dat bevestigt Serge Weening, advocaat van verdachte Jurandy T., vrijdag tegenover ZO-NWS.

K. verbleef enige tijd op een onbekende plaats in Turkije en was daardoor onvindbaar, maar is klaarblijkelijk nu getraceerd. "Wij zijn door het gerechtshof deze week op de hoogte gesteld dat deze persoon in november gehoord zal worden bij de rechter-commissaris. Ik zal daar zelf bij zijn", legt Weening verder uit. Sven Prins werd op 25 september 2015 midden op straat doodgeschoten in Brunssum.

Een jaar later werd het drietal Xionel B., Sergio K. en Jurandy T. aangehouden op verdenking van deze moord. Tijdens dit onderzoek werd onder andere ook een undercoveragent ingezet. Jurandy T. kreeg begin 2018 levenslang aan zijn broek, terwijl zijn kompanen Xionel en Sergio allebei werden veroordeeld tot dertig jaar cel. Het trio ging tegen die straffen in appel bij het gerechtshof.

Tijdens dat hoger beroep kreeg de zaak een bizarre wending. Jurandy verklaarde namelijk plots dat Sergio K. helemaal niet aanwezig was geweest tijdens de liquidatie. De schoonmoeder van laatstgenoemde schreeuwde de naam van Hassan K. door de zittingzaal als derde betrokkene bij de moord op Prins. Terwijl Sergio K. op vrije voeten werd gesteld, besloot het gerechtshof in november vorig jaar dat onder andere de bovengenoemde Hassan K. gehoord moest worden. 

Uit onderzoek is bovendien gebleken dat er in het verleden telefonisch contact is geweest tussen Hassan K. en verdachte Xionel. Volgens strafpleiter Serge Weening zal deze zaak bij het gerechtshof verder gaan in februari 2023, zo is hem door het hof medegedeeld. Yehudi Moszkowicz, raadsman van Hassan K., was niet bereikbaar voor commentaar. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties