Moordverdachte Donny M. in wachtkamer voor onderzoek PBC

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 6/07/2022 om 09:25
Laatst bewerkt op 6/07/2022 om 09:48

Donny M., verdacht van de moord op en het ontvoeren van Gino van der Straeten (9) in Kerkrade, is nog altijd in afwachting van de oproep voor nader onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Dat blijkt uit informatie waar ZO-NWS over beschikt. De rechter-commissaris besloot op 7 juni dat M. naar het PBC moet.

Tot op heden is de aanmelding en oproeping voor M. nog niet gedaan, bevestigen bronnen rondom het rechercheonderzoek. De Gelener werd in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 juni opgepakt in zijn woning aan de Dommelstraat in Geleen. Sindsdien zit hij achter de tralies. 

M. wees de recherche zelf de plek aan waar hij het stoffelijk overschot van de negenjarige Gino in een tuin aan de Opbraakstraat, op nauwelijks vijftig meter van zijn eigen huurappartementje, had verborgen. Op de telefoon van Donny M. werd later tijdens onderzoek kinderporno gevonden. 

Gino van der Straeten verdween op woensdagavond 1 juni toen hij aan het voetballen was op een veldje bij de Zonstraat/Hertogenlaan in Kerkrade. Het jongetje, dat in Maastricht woonde, was op dat moment aan het logeren bij zijn oudere zus. 

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties