Moordverdachte Donny M. afgeluisterd in gevangenis

foto: iStock
Gepubliceerd op 5/12/2022 om 10:26
Laatst bewerkt op 5/12/2022 om 11:19

Donny M. (23) uit Geleen, die sinds begin juni vastzit op verdenking van het vermoorden van Gino van der Straeten (9) uit Maastricht, blijkt in de afgelopen tijd te zijn afgeluisterd door politie en justitie in de gevangenis in Vught. 

De rechtbank in Maastricht maakte dit maandagmorgen tijdens een pro forma-zitting bekend. "Uitgewerkte tapgesprekken door verdachte gevoerd in de PI zijn aan het dossier toegevoegd. Datzelfde geldt voor brieven aan en door verdachte geschreven", aldus de Maastrichtse rechtbank over de stand van zaken in het onderzoek.

De aanklagers in deze zaak lieten hierover weten dat zij "Gino tot op heden in het onderzoek nog niet hebben kunnen plaatsen in de woning van verdachte". Daarmee wilden zij zeggen dat er in de woning van verdachte Donny M. aan de Dommelstraat in Geleen tot op heden geen DNA-sporen van het slachtoffer zijn gevonden. Het onderzoek hiernaar loopt nog. 

Uit het definitieve sectierapport is inmiddels gebleken dat Gino van der Straeten om het leven is gekomen door verwurging. Donny M. wordt verdacht van het ontvoeren, seksueel misbruiken en vermoorden van Gino. Hij heeft bekend betrokken te zijn geweest bij zijn dood en hem eveneens seksueel te hebben misbruikt. Ook wordt M. nog verdacht van het maken en verspreiden van kinderporno in een andere zaak.  

De verdachte Gelener is de afgelopen weken onderzocht in de psychiatrische observatiekliniek Pieter Baan Centrum (PBC). De resultaten daarvan zijn nog niet bekend.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties