Moord Kerkrade: meerdere messteken werden Manuela (34) fataal

Foto: (c) ZO-NWs I Bjorn Thimister
Gepubliceerd op 11/11/2022 om 14:21
Laatst bewerkt op 11/11/2022 om 14:35

De 34-jarige Manuela uit Kerkrade, afgelopen maandag dood gevonden in haar woning aan de Pieter de Hooghstraat, is om het leven gebracht met meerdere messteken. Dat bevestigen bronnen rondom het onderzoek vrijdag tegenover ZO-NWS.  

Haar echtgenoot Maurice P. (41) is de verdachte in deze zaak. Het OM in Maastricht heeft hem moord ten laste gelegd, nadat er in de afgelopen dagen uitgebreid onderzoek door de recherche in deze zaak is verricht. De opsporingsdiensten gaan er vooralsnog vanuit dat P. met voorbedachte rade, een soort van plan, gehandeld zou hebben. 

Uit informatie waar deze omroep over beschikt blijkt dat de verdachte Kerkradenaar in de nacht van zondag 6 op maandag 7 november niet op zijn werk bij een Kerkraads bedrijf verscheen, iets wat normaliter nooit voorkwam. De politie kreeg uiteindelijk op maandagmiddag rond 16.45 uur een melding. 

Hierna troffen agenten het levenloze lichaam van de 34-jarige Manuela in het huis in de Kerkraadse wijk Haanrade aan. Het letsel van het slachtoffer bleek volgens ingewijden fors: een ruim aantal messteken. Buurtbewoners verklaren dat zij kort daarna zagen dat Maurice P. door agenten geboeid werd afgevoerd. 

Het OM hult zich desgevraagd vooralsnog in stilzwijgen over de laatste ontwikkelingen in het rechercheonderzoek. “Wij kunnen niks zeggen omdat de verdachte nog in beperkingen zit”, aldus justitiewoordvoerster Renate Peters tegenover deze omroep. Maurice P. mag op dit moment in de gevangenis alleen contact hebben met zijn advocaat. 

Het lichaam van de vermoorde Manuela is inmiddels vrijgegeven door de speurders. Haar afscheidsdienst vindt komende woensdag plaats. 
 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties