Moord Heksenberg: “doodgeschoten Frank kwam op voor vriendin”

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 22/11/2021 om 13:18
Laatst bewerkt op 22/11/2021 om 13:24

De reden voor de dodelijke schietpartij in een woning aan de Elandstraat in Heerlen, zou een uit de hand gelopen ruzie over een vriendin van het 51-jarige slachtoffer zijn geweest. Dat vertellen vrienden van de vermoorde Frank tegen ZO-NWS. 

De vrijgezelle Heerlenaar zou op de fatale avond in zijn tussenwoning in de Heerlense wijk Heksenberg ruzie hebben gekregen over een vriendin met een man die bij hem aan de deur kwam. Dit hoogoplopend conflict liep op 13 november even voor half elf ’s avonds compleet uit de hand. De 51-jarige Frank nog hebben geprobeerd de schutter zijn huis uit te duwen, waarna eerstgenoemde werd neergeschoten. 

Ander aanwezig bezoek zou daarop de neergeschoten Heerlenaar de woonkamer in hebben willen trekken, maar de schutter kwam de bewoner van de woning aan de Elandstraat achterna en beschoot hem nog een keer. Daarna sloeg de schutter meteen op de vlucht. De politie werd door het andere aanwezige bezoek meteen gealarmeerd en rond 22.40 uur troffen agenten de neergeschoten inwoner van Heerlen aan. 

In kritieke toestand werd het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, alwaar hij op zondag 14 november in de vroege ochtend overleed. Nog diezelfde dag verrichtte de recherche in verband met deze moord onderzoek op een locatie in het Vrieheidepark in Heerlen. “Wij zijn nog altijd op zoek naar de verdachte schutter”, laat politiewoordvoerster Diana van Lieshout maandag desgevraagd aan ZO-NWS weten. “Meer kan ik hier nu niet over zeggen.”

Advertenties