Moord Heerlen: waarom moest Frank van der Schrier (51) dood?

Foto: (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 17/11/2021 om 09:45
Laatst bewerkt op 22/11/2021 om 12:20

De vrijgezelle Frank van der Schrier (51) is het slachtoffer van de dodelijke schietpartij die zaterdag in een woning in de Heerlense wijk Heksenberg plaatsvond. Dat bevestigen meerdere bekenden van de man tegenover ZO-NWS.

Van der Schrier werd afgelopen zaterdag in zijn tussenwoning aan de Elandstraat neergeschoten en overleed zondagochtend in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Wie is precies verantwoordelijk voor het losse van de fatale schoten geweest? En waarom werd de vijftiger neergeschoten? Met die vragen is recherche nog altijd druk bezig. 

Op het moment van de schietpartij waren zes personen in de woning aanwezig. Volgens een goede bekende van Van der Schrier werd er geschoten na een uit de hand gelopen ruzie. "Een aanwezige vriend heeft nog geprobeerd om een en ander te sussen, maar dat lukte helaas niet. Frank kende de schutter", aldus een bron rondom het slachtoffer. 

De verdachte van de schietpartij sloeg op de vlucht en is tot op heden echter nog spoorloos. In de straat Vrieheidepark deed de politie zondag onderzoek dat te maken had met het dodelijke schietincident. Een bewoner van de Elandstraat geeft aan dat er bij de woning van het slachtoffer "vaker in drugs werd gehandeld". "Het was een komen en gaan van auto's daar voor korte bezoekjes", vertelt de man die niet met naam in de media wil. 

De afdeling Forensische Opsporing van de politie deed in de afgelopen dagen na de moord uitgebreid sporenonderzoek op de plaats delict aan de Elandstraat.

Advertenties