Moord Gino: geheime politiedoorzoeking van woning Donny M. vóór arrestatie

Foto: Woning Donny M. (c) ZO-NWS
Gepubliceerd op 10/05/2023 om 16:25
Laatst bewerkt op 10/05/2023 om 22:06

Justitie en politie hebben in het diepste geheim al op 3 juni vorig jaar de woning van Donny M. (23), verdacht van de moord op Gino van der Straeten (9), in Geleen doorzocht.  Dit omdat de opsporingsdiensten hoopten hier het op dat moment al twee dagen spoorloos verdwenen kind levend terug te vinden. 

Donny M. was vlak daarvoor betrapt op onverzekerd rijden, terwijl hij op dat moment al stiekem in de gaten werd gehouden door een observatieteam in verband met de zaak Gino. Hij werd op de bovengenoemde vrijdagavond 3 juni meegenomen naar het politiebureau voor een kort verhoor in verband met het onverzekerd rijden. 

In de tussentijd gingen de speurders het appartement van M. aan de Geleense Dommelstraat naar binnen voor de bovengenoemde doorzoeking. Deze heimelijke politieactie had ermee te maken dat de opsporingsdiensten hoopten de twee dagen eerder in Kerkrade tijdens een partijtje voetbal spoorloos verdwenen Gino nog levend terug te kunnen vinden in de Geleense woning.

Tijdens deze doorzoeking van M.’s appartement werd het vermiste kind echter niet aangetroffen. Wél werd hier een dekbed gevonden en in beslag genomen voor verder sporenonderzoek. Pas in de daaropvolgende nacht, op zaterdag 4 juni om precies te zijn, werd M. – in zijn Geleense woning – gearresteerd in verband met de moord op de Maastrichtse Gino.

Het in vijf vuilniszakken verpakte stoffelijk overschot van de vermiste Gino werd, op aanwijzing van Donny M., nog diezelfde zaterdag teruggevonden in een tuin achter een afgebrand huis aan de nabijgelegen Opbraakstraat. M. zit sindsdien achter slot en grendel. 

 

 

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties