Mondriaan-moord: rechtszitting 23 juli, nieuw verhoor zwijgende verdachte

Foto: Track'88
Gepubliceerd op 6/06/2024 om 16:51
Laatst bewerkt op 7/06/2024 om 10:57

De vrouw (29) die in voorarrest zit voor het doodsteken van een medewerkster van ggz-instelling Mondriaan in Heerlen, moet op 23 juli voor het eerst in het openbaar voor de rechtbank verschijnen. Het betreft een pro-formazitting. Dat bevestigen zowel de advocaat van de verdachte Maurice Sprenkels als justitie desgevraagd tegenover ZO-NWS.

De Heerlense, door justitie verdacht van moord, is tot nu toe één keer, kort na de steekpartij, verhoord door de recherche. Toen beriep zij zich op haar zwijgrecht. Mede hierdoor is het motief voor de dodelijke steekpartij nog altijd onduidelijk.

“De politie heeft aangekondigd dat er een nieuw verhoor door de recherche aan zit te komen”, zegt Sprenkels. "Of mijn cliënte naar de eerste openbare en niet-inhoudelijke rechtszitting gaat komen, weet ik nog niet. Ik zal een en ander nog met haar moeten bespreken.”

De rechter-commissaris heeft enige tijd geleden al besloten dat de vrouw psychiatrisch onderzocht moet worden bij het Pieter Baan Centrum (PBC) in Almere. Vanwege een wachtlijst bij het PBC is het nog onduidelijk wanneer dat zal zijn.

De dodelijke steekpartij op het terrein van ggz-instelling Mondriaan in de Heerlense wijk Welten vond plaats op maandag 15 april. De neergestoken medewerkster (39), een verpleegkundig specialist, werd overgebracht naar het nabijgelegen ziekenhuis. Daar overleed zij ruim een week later.

De op de vlucht geslagen verdachte kon kort na de steekpartij in de buurt van de plaats delict worden opgepakt. Zij woonde op het terrein van Mondriaan in een woonunit van de zogeheten Skaeve Huse. Dat zijn woonunits die worden bewoond door mensen die vanwege complexe psychiatrische problemen niet zelfstandig kunnen wonen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties