Mogelijk gratis openbaar vervoer daluren minima in Landgraaf

foto: iStock
Gepubliceerd op 21/04/2023 om 09:44
Laatst bewerkt op 21/04/2023 om 10:38

De gemeente Landgraaf moet de mogelijkheden van openbaar vervoer voor mensen met een laag inkomen gaan onderzoeken. Dat is de opdracht van de gemeenteraad aan het college.

Een voorstel van de SP over gratis openbaar vervoer in de daluren is bijna unaniem aangenomen. Alleen de VVD stemde tegen tijdens de raadsvergadering. Volgens dagblad De Limburg vindt de VVD het voorstel sympathiek echter vreest de partij voor onvrede voor mensen die net buiten de regeling vallen. Volgens het voorstel van de SP gaat het om de groep mensen met een inkomen tot 120 procent van het bestaansminimum. Verantwoordelijk wethouder Freed Janssen neemt in het onderzoek ook het verzoek van de partij Een Landgraaf mee om de extra kosten te onderzoeken als de inkomensgrens wordt opgetrokken naar 140 procent.

Het voorstel voor gratis openbaar vervoer is niet nieuw, maar strandde altijd op de hoge kosten die volgens eerdere schattingen opliepen tot zo'n 8 miljoen euro. Nu alleen maar in de daluren gereisd kan worden vallen deze kosten veel lager uit.

Doel van het voorstel is om mensen uit het sociaal isolement te halen en mensen weer deel te laten nemen aan de samenleving. Uit cijfers van andere gemeenten blijkt dat dit soort initiatieven werken.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties