Minder boa's dan burgemeester Geurts graag wil

Gepubliceerd op 10/02/2021 om 13:29
Laatst bewerkt op 10/02/2021 om 15:37

Het aantal buitengewone opsporingsambtenaren van de gemeente Beekdaelen wordt uitgebreid naar drie. Verantwoordelijk portefeuillehouder burgemeester Eric Geurts had graag gezien dat het team werd uitgebreid naar 5,7 boa's.

Dinsdag boog de gemeenteraad van Beekdaelen zich over het beleidsplan vergunningverlening, toezicht en handhaving. De gemeente kampt op diverse plaatsen met overlast van hangjeugd, vernielingen, verkeersonveiligheid, fout parkeren en drugsoverlast. 

Aan de grondslag van de uitbreiding ligt onder andere een enquête. Volgens de politiek kunnen bij de uitslag daarvan echter de nodige vraagtekens gezet worden. Het aantal ingevulde vragenlijsten bleef beperkt. Dit is mede het gevolg van een ongunstig tijdstip, vlak voor de zomervakantie. Daarom moet de digitale enquête nogmaals uitgevoerd worden, vinden de politici.

Na een evaluatie en meer duidelijkheid over de financiën van de gemeente kan het aantal boa's alsnog uitgebreid worden. Bij de afdeling die zich bezighoudt met vergunningen en het toezicht houden komen 4,5 mensen erbij.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties