Miljoenenbezuiniging op stapel bij Zuyderland

Foto: (c) Tom Janssen
Gepubliceerd op 8/11/2023 om 13:59
Laatst bewerkt op 8/11/2023 om 14:52

De Zuyderland ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen moeten het komende jaar tussen 15 en 20 jaar bezuinigen. Dat bleek dinsdag tijdens de maandelijkse debatavond Podium Royal in het Royal Theater in Heerlen.

Het ziekenhuis denkt het meeste te kunnen besparen door te bezuinigen op ondersteunende stafdiensten en in Sittard-Geleen wordt overwogen om te stoppen met nachtelijke spoedoperaties. Volgens bestuursvoorzitter David Jongen van Zuyderland kan het personeel, dat anders de hele avond standby staat, beter ingezet worden op andere afdelingen. Zeker omdat Zuyderland kampt met een chronisch personeelstekort. Om deze reden worden in Heerlen ook beddenafdelingen samengevoegd. 

Over de grote reorganisatie van het ziekenhuis in 2030 liet Jongen weten dat er nog geen besluit genomen is en dat een dergelijk besluit waarschijnlijk nog tot Pasen op zich laat wachten. Er wordt meer tijd genomen voor overleg met alle betrokken partijen in Parkstad en de Westelijke Mijnstreek, zoals huisartsen, patiëntenorganisaties en gemeenten. Bovendien gaat volgens 1Limburg een zogenaamde Regietafel onder leiding van oud-PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester de dialoog met de verschillende partijen voeren. Doel is om uiteindelijk meer draagvlak te krijgen voor de uiteindelijke plannen voor het ziekenhuis in Heerlen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties