Miljoenen subsidie voor winkelcentrum Heerlen

foto © ZO-NWS | Gemeente Heerlen
Gepubliceerd op 1/09/2022 om 14:29
Laatst bewerkt op 1/09/2022 om 17:08

Voor het weer aantrekkelijk maken van het winkelcentrum in Heerlen kan de stad op een subsidie van 1,9 miljoen rekenen vanuit het Rijk.

Met deze regeling kan Heerlen delen van het winkelgebied gebiedsgericht aanpakken en compacter maken, door het kopen en slopen van de kubusgebouwen aan de Promenade en het realiseren van een hoogwaardige, klimaatbestendige openbare ruimte. 

Het project spitst zich toe op het gebied Schinkelkwadrant-Zuid en Promenadepark. Dit ligt aan de rand van het kernwinkelgebied van Heerlen-Centrum en grenst aan het Parkstad Limburg Theater. Vele bezoekers van de binnenstad komen via dit gebied het centrum van Heerlen binnen.

Jarenlang lag dit gebied er kil en leeg bij. De eerste bouwfase van het Schinkelkwadrant is in volle gang en nu zijn er ook mogelijkheden om het Promenadepark verder te ontwikkelen. Overtollige winkelruimte maakt dan plaats voor bomen, planten en water.

In totaal heeft het ministerie van Economische Zaken & Klimaat 22 miljoen beschikbaar gesteld voor het project. Dat geld gaat, verdeelt worden over elf projecten verdeeld over Nederland.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties