Mike Schloesser langst genoteerde nummer 1 van de wereld

Foto: Instagram Mike Schloesser
Gepubliceerd op 26/03/2024 om 14:14
Laatst bewerkt op 26/03/2024 om 15:15

Boogschutter Mike Schloesser uit Nuth heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Schloesser staat 1038 opeenvolgende dagen op de eerste plaats van de wereldranglijst.

Mister Perfect, zoals de bijnaam van Schloesser is, neemt het record over van Sara Lopez. De 30-jarige staat al jaren aan de top bij het schieten met de zogenaamde compoundboog. Enkele andere hoogtepunten zijn het winnen van de Las Vegas Shoot in 2014. Dit toernooi wordt gezien als het meest prestigieuze ter wereld. 

In oktober 2013 werd Mike Schloesser wereldkampioen en in 2015 was hij de eerste die een "perfecte score" van 600 punten liet noteren, waarbij alle pijlen in de roos werden geschoten.

Het is trouwens niet voor het eerst dat Mike de nummer 1 positie op de ranglijst in handen heeft. In zijn totale carrière stond hij al 1758 dagen op de hoogste positie.

"Ik ben erg trots op deze prestatie en ik hoop dat ik er nog meer dagen aan kan toevoegen," laat Mike Schloesser weten op social media.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties