Mijnwater krijgt vergunning voor aardwarmte

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 4/05/2023 om 14:34
Laatst bewerkt op 4/05/2023 om 15:59

Met de vergunning van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) is een volgende stap in de uitbreiding van Mijnwater BV gerealiseerd. Een vergunning om aardwarmte te mogen leveren is noodzakelijk in het kader van de nieuwe Warmtewet.

Het Heerlense bedrijf gaat de komende jaren fors uitbreiden om op die manier een stabiele levering van aardwarmte in Heerlen en Kerkrade te realiseren. Zo staat volgens dagblad De Limburger onder andere het aanboren van een nieuwe bron in Heerlerheide op het programma. Het opgepompte water uit de oude mijngangen wordt gebruikt om woningen en kantoren in Parkstad te verwarmen of te koelen.  

Mijnwater BV heeft ook een project in Brunssum draaien. De nieuw opgeknapte woningen in de wijk Egge worden allemaal aangesloten op het netwerk. Het project in Brunssum kent wel de nodige aanloopproblemen. Zo was tijdens de wintermaanden een industriële warmtepomp nodig.

Hoewel ACM aangeeft dat het Heerlense bedrijf de zaken op orde heeft, moet het bedrijf jaarlijks de jaarrekening ter controle sturen naar ACM. Dankzij de Provincie Limburg en Enexis mag Mijnwater op een investering rekenen van meer dan 100 miljoen euro.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties