Met tegenzin toch groen licht voor duurder kindcentrum en clubgebouw

Foto: © Google Maps
Gepubliceerd op 22/12/2022 om 10:37
Laatst bewerkt op 22/12/2022 om 11:33

Ondanks de fors hogere kosten heeft de gemeenteraad van Beekdaelen toch ingestemd met de bouw van een kindcentrum en een clubgebouw voor VV Amstenrade. De gemeenteraad moest het krediet met zo'n 1,2 miljoen euro verhogen tot 2,2 miljoen euro. 

De gemeenteraad voelde zich wel met de rug tegen de muur gezet. Veel politieke partijen vonden dat zij geen keuze hadden. Nee zeggen zou voor nog hogere kosten zorgen en de ontwikkeling van de Gijselaar zou de nodige vertraging oplopen.

Verantwoordelijk wethouder Peter Janssen kreeg wel de nodige kritiek van de raadsfracties. Zij vonden dat zij beter geïnformeerd hadden moeten worden over de voortgang van het project. Zeker toen duidelijk werd dat de kosten fors hoger zouden uitvallen. 

Een deel van de kosten komt door de duurzaamheidsmaatregelen. Hiervoor vindt de gemeenteraad dat die voor een deel ook voor de voetbalclub moeten komen omdat zij ook de voordelen van de maatregelen hebben. De grootste kostenpost is echter het kindcentrum. Door de komst van dertig extra kinderen moet het kindcentrum uitbreiden.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties