Met koop panden moet rust in buurt Hoensbroek terugkeren

foto: iStock
Gepubliceerd op 10/11/2022 om 11:39
Laatst bewerkt op 10/11/2022 om 12:05

Met de koop van twee panden aan de Heisterberg hoopt de gemeente Heerlen dat de rust in de Hoensbroekse straat terugkeert. 

In de afgelopen jaren heeft de Heisterberg zich ontwikkeld tot een straat waar drugsgebruikers, dealers, zware criminaliteit voortdurende zorgde voor de inzet van politieagenten.

De twee panden waren appartementencomplexen die de afgelopen jaren voor de nodige overlast hebben gezorgd. Toen van de zomer bleek dat juist die twee panden te koop aangeboden werden, ging de gemeente snel over tot actie om de twee panden te kopen. 

In een reactie aan dagblad De Limburger laat verantwoordelijk wethouder Casper Gelderblom weten dat de gemeente ook de wet voorkeursrecht heeft toegepast op de panden. 

De gemeente heeft uiteindelijk 2,6 ton neergelegd voor de twee panden en ziet nu het liefst dat de panden verbouwd worden naar kantoren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties