Merkelbeek beste keus voor school middengebied

School Merkelbeek
foto: Jan Smeets
Gepubliceerd op 4/07/2023 om 11:05
Laatst bewerkt op 4/07/2023 om 16:14

De huidige school in Merkelbeek is de beste plek voor de realisatie van één school in het middengebied van Beekdaelen. Dat blijkt uit een raadsinformatiebrief die naar de raadsleden is gestuurd.

De gemeente en de schoolbesturen van Movare en Innovo zijn al jaren druk in de weer met het realiseren van een zogeheten kindcentrum voor de kernen Merkelbeek, Bingelrade, Doenrade en Jabeek. De scholen in de twee laatstgenoemde dorpen zijn al gesloten. Als de gemeenteraad definitief kiest voor Merkelbeek, dan betekent dat automatisch dat de De Zeveneik in Bingelrade uiteindelijk ook de deuren moet sluiten.

In een onafhankelijke studie werden de twee locaties van de bestaande scholen onderzocht. Aanvankelijk waren er in totaal zes locaties, vier vielen om diverse redenen al in het voortraject af. Merkelbeek krijgt vanwege de ligging, het grote aantal faciliteiten en de uitbreidingsmogelijkheden de voorkeur.   

In de Kadernota 2024 heeft Beekdaelen 1,9 miljoen euro opgenomen voor de ontwikkeling van de school in het middengebied. Nadat de gemeenteraad definitief voor deze locatie heeft gekozen, kan gestart worden met het ontwikkelen van een plan. Aan de hand van het plan kan vervolgens krediet voor het project worden vrijgemaakt.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties