Meeste stemmen in Beekdaelen voor Clasina Debets

foto © ZO-NWS | Clasina Debets
Gepubliceerd op 17/03/2022 om 16:31
Laatst bewerkt op 18/03/2022 om 16:59

Clasina Debets heeft tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de meeste stemmen gekregen van alle kandidaten in de gemeente Beekdaelen. Met de 725 stemmen van de lijsttrekker kwam GroenLinks in totaal op 1.815 stemmen. 

GroenLinks claimt daarmee een derde zetel op in de gemeenteraad van Beekdaelen. De andere grote winnaars van de verkiezingen waren Henk Reijnders van Beekdaelen Lokaal met 709 stemmen en Hugo Schaffrath van de Vernieuwingsgroep behaalde 655 stemmen. Na het bekend maken van de stemmen in Oirsbeek was duidelijk dat de Vernieuwingsgroep de grootste partij ging worden in Beekdaelen.

Ondanks het verlies van twee zetels kan Twan Schevers van het CDA tevreden zijn over het aantal mensen dat een stem heeft uitgebracht op hem. De lijsttrekker uit Doenrade kreeg maar liefst 666 stemmen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties