Meerderheid raad Voerendaal voor extra geld Open Club Klimmen

foto © ZO-NWS | gemeente Voerendaal
Gepubliceerd op 16/09/2022 om 09:30
Laatst bewerkt op 16/09/2022 om 09:59

Een meerderheid van de gemeenteraad in Voerendaal heeft ingestemd met een extra budget van 1,5 miljoen euro voor de realisatie van de Open Club Klimmen. Alleen Voerendaal Actief stemde gisteravond niet in met het raadsvoorstel.

De bouw van de Open Club Klimmen, een multifunctioneel centrum met onder meer een school, bibliotheek, appartementen en sport, valt fors duurder uit door de nasleep van de coronacrisis, de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne.In totaal zijn de kosten begroot op zo'n 15 miljoen euro.

De VVD was aanvankelijk tegen het extra budget en diende een amendement in om de 1,5 miljoen euro te gebruiken om inwoners door de energiecrisis te helpen. Dat kon niet op steun rekenen, maar er werd wel toegezegd dit mee te nemen in de begrotingsvergadering. Een motie waarin werd opgeroepen om de horeca in Klimmen extra te beschermen, kreeg de handen wel op elkaar. Reden voor de liberalen om in te stemmen met het raadsvoorstel.

Voerendaal Actief stemde tegen het raadsvoorstel om het krediet voor de Open Club Klimmen te verhogen, uit financieel oogpunt.

Wethouder Ruud Braun is blij met de steun: "Met dit besluit heeft de gemeenteraad, ondanks de financiële tegenwind, gekozen voor de toekomst van Klimmen. De Open Club Klimmen zorgt ervoor dat we de leefbaarheid in deze kern versterken", zegt de wethouder.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties