Meer Romeinse uitstraling voor Raadhuisplein

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 18/10/2022 om 11:12
Laatst bewerkt op 18/10/2022 om 12:50

Het Romeinse verleden van Heerlen zal ook nadrukkelijk terug te vinden zijn in het ontwerp van het Raadshuisplein. Vooral het geplande amfitheater krijgt een Romeins karakter.

In het door bureau Maurer United bedachte ontwerp had het theaterdeel rechte hoeken gekregen. In een reactie aan Dagblad De Limburg laat wethouder Jordy Clemens weten dat door het theater een halfronde vorm te geven het een meer Romeinse uitstraling krijgt, aldus de voormalig geschiedenisleraar. Het originele plan voldoet overigens wel aan de randvoorwaarden die de gemeente eerder had gesteld. 

De kleine aanpassingen zorgen ervoor dat het plein een beter verbindend element wordt tussen het nieuwe Stadshuis, het Romeins museum en het centrum Romeinskwartier. De gemeenteraad van Heerlen moet wel nog een beslissing nemen over het ontwerp.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties