Meer klachten over vliegbewegingen Awacs

foto © ZO-NWS | Awacsbasis Geilenkirchen
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 11/07/2022 om 10:04
Laatst bewerkt op 11/07/2022 om 10:17

Het aantal klachten over vliegbewegingen van AWACS-vliegtuigen boven Parkstad is weer gestegen. Het eerste kwartaal van 2022 werden ruim 3000 klachten geregistreerd. In dezelfde periode een jaar eerder waren dat er duizend minder. 

De stijging van het aantal klachten gaat gepaard met een stijging van het aantal vluchten. In maart liet een woordvoerder van de NAVO-basis bij Schinveld nog weten dat het aantal vluchten toe zou nemen door de oorlog in Oekraïne. In het eerste kwartaal werden zo'n 80 procent meer vluchten uitgevoerd. 

Lees ook: Meer Awacsvluchten door oorlog Oekraïne

Ook dit jaar kwamen de meeste klachten uit Beekdaelen: 1539 meldingen tegenover 938 klachten een jaar eerder. Ook in Brunssum was het aantal klachten hoog. 973 keer werd de klachtentelefoon gebeld. 

De meeste klachten hebben te maken met geluidshinder of laag vliegen. Mensen die melding maken van een klacht kunnen meerdere oorzaken aanvinken.
 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties