Meer dan 800 stemmen voor Ruud Braun

Ruud Braun Democraten Voerendaal
foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 18/03/2022 om 11:10
Laatst bewerkt op 18/03/2022 om 11:13

De nummer 1 en nummer 2 van Democraten Voerendaal hebben tijdens de gemeenteraadsverkiezingen meer stemmen binnengehaald dan wie dan ook in die gemeente. Lijsttrekker Ruud Braun was goed voor 804 stemmen en Siem van Dinther wist 456 stemmen binnen te slepen.

Dat blijkt uit het proces-verbaal van de tellingen in de gemeente. In totaal behaalde de partij 2.558 stemmen. Daarmee groeide de partij van vijf naar zes zetels. 

Daar waar lokale partijen het over het algemeen goed deden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen was het toch Voerendaal Actief die één zetel moest inleveren.

Ook D66 keert weer terug in de gemeenteraad. Onlangs verdween de partij nadat Rudy Op den Camp besloot op eigen titel verder te gaan. Vlak voor de verkiezingen sloot hij zich echter aan bij de PvdA. Omdat Pvda-lijsttrekker Pierre Verbraak en enkele ander kandidaten meer stemmen behaald hebben is de kans klein dat Op den Camp een zetel krijgt in de nieuwe gemeenteraad. 

De VVD en het CDA wisten hun huidige aantal zetels te behouden. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties