Meedenkers nieuwe naam voor de cliëntenondersteuning

foto © ZO-NWS | Gemeente Beekdaelen
Gepubliceerd op 2/12/2022 om 11:36
Laatst bewerkt op 2/12/2022 om 13:50

Cliëntenondersteuners heten in Beekdaelen voortaan 'meedenkers'. De term cliëntenondersteuning was veel te onduidelijk volgens de gemeente Beekdaelen. De nieuwe naam, die donderdag bekend werd gemaakt, geeft in één eenvoudig woord aan wat je er als inwoner aan hebt.

Wethouder Peter Janssen laat weten: “De Gemeente Beekdaelen is sinds het voorjaar van 2020 koplopergemeente cliëntondersteuning. We vinden het als gemeente erg belangrijk dat deze onafhankelijke en voor onze inwoners kosteloze ondersteuning, goed geregeld is. De instanties MEE Zuid-Limburg, KBO Limburg en CMWW zijn in Beekdaelen betrokken bij het bieden van ondersteuning."

Een 'meedenker' kan een inwoner op allerlei gebieden ondersteunen. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van hulp voor thuis, advisering bij geldproblemen of schulden, ondersteuning bij vragen over wonen en werk, of hulp als je je eenzaam voelt en weer mee wil doen in de maatschappij.

Kijk voor meer informatie op www.meedenkersbeekdaelen.nl voor meer informatie of neem via 088 - 010 22 22 contact of met de meedenkerstelefoon.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties