Maurice en Ingo: geel-zwart bloed en vleugje oranje in Qatar

Foto: Maurice Thelen en Ingo Bulles.
Gepubliceerd op 23/11/2022 om 09:06
Laatst bewerkt op 23/11/2022 om 09:34

Maurice Thelen (44) en Ingo Bulles (52), allebei verknocht supporters van Roda JC, verblijven op dit moment in Qatar bij het WK voetbal. Vanuit het Midden-Oosten geven zij aan ZO-NWS een impressie van hun belevenissen. 

Het uit Kerkrade en Vijlen afkomstige duo zal in totaal acht wedstrijden, waaronder het duel van het Nederlands elftal op 25 november tegen Equador, tijdens de wereldkampioenschappen bezoeken. "Als je de weg hier kent, dan kan hier alles", begint het tweetal. "Er is veel beveiliging hier aanwezig, maar dat ervaren wij niet als vervelend. Van intimiderende politie of militairen is geen sprake." 

"Wél is er altijd een bomcheck bij hotels als je daar met je auto aankomt. Wij doen echter alles met de taxi's van Uber. Een half uurtje rijden hier kost ons tussen de acht en tien euro. Andere Limburgers hebben we nog niet gezien. Wel veel fans van Wales en uit Zuid-Amerika. Bovendien zijn hier weinig Duitsers en Belgen hebben we ook nog niet gezien", vertelt Bulles. 

"Bizar is overigens wel dat je hier niét meer kunt videobellen sinds afgelopen zaterdag. Aan dat soort dingen merk je dat Qatar geen 'vrij land' is. Apart is ook dat je in elke bar je paspoort moet laten scannen. De prijzen in kroegen vallen overigens best wel mee, we hebben hier een Irish Pub gevonden waar we omgerekend 9,50 euro voor een halve liter betalen."  

Thelen en Bulles, normaliter frequent bezoekers van het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade, nemen tussen de vele wedstrijden door een kijkje in de Qatarese omgeving. "Van het mensenrechtenverhaal merk je hier niet echt iets. Dat is meer iets dat in Europa de gemoederen bezighoudt klaarblijkelijk."

Bij de met 2-0 gewonnen wedstrijd van Oranje tegen Senegal waren zij ook aanwezig. "Die trommels in het stadion waren killing voor de sfeer. Tijdens die wedstrijd waren ongeveer 2500 Nederlanders aanwezig." 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties