Math Houben geïnstalleerd als raadslid

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 31/01/2024 om 11:04
Laatst bewerkt op 31/01/2024 om 13:35

Math Houben uit Brunssum is dinsdagavond geïnstalleerd als raadslid in die gemeente. Dat gebeurde tijdens de raadsvergadering in het bestuurscentrum.

De voormalig wethouder maakt deel uit van de Lijst Brunssum Lokaal en neemt de plaats in van het in november overleden raadslid Piet Drenth.

Rondom de zetel was een vreemde situatie ontstaan. Drenth en Houben stapten vorig jaar over van het PAK naar de Lijst Brunssum Lokaal. Daardoor kon het PAK aanspraak maken op de vrijgekomen raadszetel. De eerstvolgende op die lijst was Vérénice Hermans, die na de verkiezingen wethouder werd.

Lijst Brunssum Lokaal had eerder al partijgenoot Math Houben naar voren geschoven om de vrijgekomen plek in te vullen. De oud-wethouder ontving ook al een benoeming die ondertekend was door de voorzitter van het stembureau. Dat bleek echter een ambtelijk foutje te zijn.

Hermans en het PAK zagen uiteindelijk af van de raadszetel en dinsdag kon dan uiteindelijk de installatie plaatsvinden. De Lijst Brunssum Lokaal heeft nu drie zetels omdat ook het raadslid Stefanie Offermans sinds kort deel uitmaakt van die politieke partij.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties