Manifestatie voor behoud volwaardig ziekenhuis

Foto © ZO-NWS | Zuyderland
Gepubliceerd op 25/03/2024 om 11:24
Laatst bewerkt op 25/03/2024 om 13:06

De Ziekenhuis Alliantie organiseert op zaterdag 30 maart een manifestatie op het Pancratiusplein in Heerlen. Het centrale thema is het behouden van een volwaardig ziekenhuis voor Parkstad en omstreken.

De alliantie heeft ook de directeuren van de toonaangevende ziektekostenverzekeraars uitgenodigd om vanaf 12.00 uur nog éénmaal goed naar de boodschap van de regio te luisteren. Een spoedeisende hulp en een volwaardige intensive care zijn van groot belang voor de regio.

Aanvankelijk wilde Zuyderland vanwege personeelstekorten het ziekenhuis in Heerlen vanaf 2030 fors laten afslanken, het ziekenhuis is tegen die tijd toe aan nieuwbouw.

De Ziekenhuis Alliantie die zich inzet voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Heerlen, is niet tevreden met het voorkeursscenario van de regietafel waarbij er maar één intensive care zou komen voor de twee Zuyderland ziekenhuizen. Wel blijven twee beddenhuizen in het voorkeursscenario overeind.

Lees ook: Ziekenhuisalliantie niet tevreden met één intensive care Zuyderland

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties