Man vrijuit na vondst 70 kilo hennep in woning 

Gepubliceerd op 9/01/2021 om 08:28

 Een man uit Landgraaf, bij wie tijdens een politie-inval en doorzoeking een hennepplantage en 70 kilo hennep werden aangetroffen, gaat vrijuit. De zaak tegen hem is door justitie geseponeerd, zegt zijn advocaat Luuk Dacier tegen ZO-NWS. 

De inval en doorzoeking vonden plaats in een pand aan de Groenstraat, in mei 2019. “In de woning van cliënt trof de politie in de schuur op zijn erf een hennepplantage aan. De hennep werd op dat moment geknipt door meerdere knipsters en naar een droogruimte in de woning gebracht. Er werd ruim 70 kilogram hennep (nat) aangetroffen”, legt Dacier uit. 

"Ten overstaan van de politie verklaarde cliënt dat hij zijn schuur had verhuurd aan een derde", vervolgt de raadsman. "Na enige tijd vroeg deze derde persoon of hij in de woning van client nog ‘iets’ mocht drogen. In verband met het feit dat cliënt voor zijn werk enige tijd niet thuis zou zijn, is hij daarmee akkoord gegaan.”

“Toen cliënt echter na enige tijd op zijn thuisadres aankwam, trof hij de nodige bedrijvigheid aan. Knipsters liepen af en aan richting zijn woning. Op het moment dat hij bij de huurder – welke werd geflankeerd door nog twee personen – die eveneens op het perceel aanwezig waren, verhaal wilde halen, werd hij in de kelder gezet zodat hij niet de politie kon inlichten. Inderdaad, de plaats waar hij later door de politie werd aangehouden.”

“Bij de politie gaf cliënt verder aan dat hij nergens van wist en dat er ook geen alarmbel was gaan rinkelen op het moment dat hij de vraag kreeg of er iets gedroogd mocht worden in zijn woning. Gelet op de persoon van de verdachte en het ontbreken van wetenschap dat er in zijn woning hennep werd geteeld en gedroogd, besloot ik in overleg met client om de officier van justitie te vragen om de zaak te seponeren."

“De officier koos er vervolgens voor om ons uit te nodigen voor een OM gesprek. Ik denk dat hij voordat hij in zijn beslissing wilde beoordelen wat voor vlees hij in de kuip had. Uiteindelijk kwam hij na zijn verhoor eveneens tot de conclusie dat er geen bewijs was dat client wist van de plantage en drogerij. De zaak is dus nu geseponeerd”, aldus Dacier. 

Advertenties