Man moet vijf jaar de cel in voor neersteken ex-schoonbroer

Gepubliceerd op 27/06/2024 om 09:59
Laatst bewerkt op 27/06/2024 om 11:01

De rechtbank in Maastricht heeft een man uit Heerlen veroordeeld tot vijf jaar cel voor het neersteken van zijn voormalige schoonbroer. Ook zou hij zijn ex-vriendin mishandeld hebben.

Na het beëindigen van de relatie tussen de vrouw en de verdachte ging laatstgenoemde zijn spullen uit het huis halen. Daarbij ontstond een ruzie die escaleerde toen de schoonbroer verscheen. De schoonbroer werd met een glasscherf van een kapot geworpen waterpijp in zijn hals geraakt en raakte daarbij gewond.

Volgens de verdachte en zijn advocaat ging het om zelfverdediging. Het Openbaar Ministerie vindt echter dat er sprake is van poging tot doodslag en baseert zich hierbij op de beelden van een videodeurbel. De rechter volgt de visie van het OM. Ook bewijzen foto's dat de verdachte zijn ex heeft geslagen en mishandeld.

Naast de celstraf moet de man ook ruim 4.000 euro schadevergoeding betalen aan de twee slachtoffers, valt te lezen in de uitspraak van de rechtbank.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties