Man houdt zich niet aan inreisverbod

foto: Bundespolizei
Gepubliceerd op 27/11/2023 om 12:06
Laatst bewerkt op 27/11/2023 om 13:06

De Duitse politie heeft afgelopen weekend een man aangehouden die een inreisverbod had. De 39-jarige Kosovaan probeerde via Kerkrade in Herzogenrath de grens over te steken.

Bij een controle van de Duitse politie liep de man uit Kosovo echter tegen de lamp. Bij het controleren van de persoonsgegevens bleek dat de man nog een jaar de cel in moest. De man was in het verleden veroordeeld tot 38 maanden cel voor een drugs gerelateerde zaak. Nadat hij twee jaar had gezeten vertrok hij naar zijn vaderland en mocht hij Duitsland niet meer in. De resterende straf werd omgezet in een voorwaardelijke straf. 

Doordat hij ondanks het inreisverbod toch de Duitse grens over ging moet hij de 364 dagen alsnog de cel in. Maar de Duitse politie had nog meer slecht nieuws voor de man. Voordat hij aan de celstraf mag beginnen moet hij eerst 739 dagen in een rehabiliteitscentrum verblijven.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties