Maatregelen om snelheid te verlagen in Beekdaelen

Gepubliceerd op 29/09/2022 om 11:37
Laatst bewerkt op 29/09/2022 om 15:05

Verkeersremmende plateaus moeten automobilisten attenter maken op de 30 kilometerzones die in de gemeente Beekdaelen zijn.

In de dorpskernen van de fusiegemeente geldt een snelheid van 30 kilometer per uur. Vaak worden de borden die dit aangeven genegeerd. Verantwoordelijk wethouder Jan Hermans heeft na uitvoerig overleg besloten dat er zeven verkeersplateaus bij de ingang van de bebouwde kom worden aangelegd. De combinatie van drempel en wegversmalling moet bestuurders dwingen om rustiger door de dorpen te rijden. 

De plateaus komen te liggen aan de Keldenaar in Puth, de Hommerterweg in Amstenrade, Hagensweg en Beekerbaan in Schimmert, de Uitleggersweg in Wijnandsrade, en in Groot Haasdal aan de gelijknamige weg en de Trichterstraat.

Verder worden ook aanpassingen gedaan in Brommelen en aan de Molenweg in Swier. Hier geldt echter een snelheid van 60 kilometer per uur.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties